Underhåll av segelbåt

Vi hade ju oturen att åka på motorhaveri den första längre resan med Albin Vega #2544. Aurora ska vi döpa om henne till, men har inte kommit så långt med det än. Beställa namnskylt eller måla själv?

Nu står Aurora på land i vagga och väntar på att vi ska ha tid och pengar till att byta dieselmotorn till elektrisk.

Med en ettåring och en fyraåring som tar all tid och uppmärksamhet som finns är det ingen liten utmaning att få till underhåll av båten. Med en fru som älskar shopping är det lika stor utmaning att få pengar till båten. Det är alltså i tillägg till att vi behöver ny motor, propeller och propelleraxel.

Måsarna har bajsat ner däcket. Havsanemoner täcker fortfarande delar av botten. Teakdetaljer har varit lackade men lacken har ramlat av så de ska putsas och oljas. Insidan ska städas. Det luktar diesel från allt mek jag höll på med för att få till motorn innan den till slut skar. Masthålet ska täckas med plastpåse. Stålbågen akterut ska böjas tillbaka efter att någon okänd idiot rammade oss i Härnösand marina utan att ge sig till känna. Lanternor ska bytas till LED. Solpaneler ska upp någonstans.

Gräset på båtplatsen ska klippas och buskarna bort. Masten ska ligga på båten istället för marken. Och så en presenning på det.

Det här är efter en vinter på land. Förstå hur långt efter vi ligger med underhåll.

Samtidigt växer gräset fortare än jag hinner klippa och inga projekt i huset blir klara heller. Nåja, när barnen blir större kanske.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *